VARIS AGOST 2012

PUYADA A LIRI 08-08-2012

El dia 8 d'agost es va celebrar la XIV Puyada a Liri. Una cursa de 5 km amb sortida a Castejón de Sos i neutralitzada fins a la cruïlla on comença l'ascensió.
5 km intensos però també divertits en una "puyada" on hi havia bastant públic i més de 80 corredors donant el millor d'ells mateixos.
A l'inici de la sortida hi va haver una caiguda on el nostre company Mario es va veure implicat, però que va superar recuperant-se i marcant un temps espectacular.
No disposem de les classificacions generals, però destacar el bona cursa de la Laura Castellarnau ocupant el primer calaix de la categoria femenina i la segona posició de Mario en la seva categoria. Per tant:

Laura Castellarnau - 1ª Classificada femenina
Mario Turrión - 2on Classificat categoria junior i 16é de la classificació general (15'56")
Tito Pueyo - 18é de la classificació general (16'16")


I TRAIL POPULAR GORMANDA DE VILALLER 16-08-2012


Aquí va la crònica d'Alejandro Asensio de la cursa Gormanda. Personalment, m'encanta:


El pasado 16 de agosto se celebraba, en plenas fiestas mayores,  la 1ª cursa popular  gormanda por montaña de Vilaller. Una iniciativa improvisada por nuestros compañeros del Centre Excursionista de Vilaller, que con gran ilusión y empeño prepararon en tiempo récord y que resultó ser un éxito de organización y participación, pese a que las circunstancias no eran las más favorables…. horario matinal (después de fiestas) y  día laboral hicieron que la participación se viera mermada considerablemente.  Aún así, gran número de voluntarios y miembros de la organización del CEV, junto con 54 locos del running se dieron cita a la hora prevista para tomar la salida. Las caras de algunos de los participantes del  lugar  delataban lo duro que había sido la noche.
La carrera consistía en un trayecto de 5200 mts.  con un desnivel  acumulado de 440 mts.  por los alrededores de la localidad. Un circuito precioso por montaña, con tramos de sendero y bosque, y tramos de pista forestal.  Duro en su inicio de casi 3 km de ascenso constante hasta el punto más alto,  y divertido y técnico en su tramo de descenso hasta Vilaller.
Como representates del Club, acudimos desde Pont de Suert, Mario Turrión y Alejandro Asensio (un servidor), y desde Vilaller  y Montanuy, Maje Rodriguez y Anna Manyá.
Ya desde el principio Mario y yo comentamos la estrategia, estudiando a los rivales y decidiendo cual sería la mejor forma de afrontar la carrera, corredores de la talla de Guillem Sancho, Pablo Nerín,  Juanjo Garra,  Josep Mª Vaqué o Gerard Subirá, se daban cita en la prueba. Después de mucho elucubrar decidimos ponernos en 1ª línea de batalla y salir a tope….vamos como siempre.
Suena la bocina y salimos en cabeza, Mario marcando el ritmo, gran ritmo por cierto, con el que nos tuvimos que emplear a fondo, tanto yo como nuestros rivales más fuertes, Pablo Nerín y Guillem Sancho. Tras el primer tramo de ascenso por sendero llegamos los 4 juntos, pero poco después el ritmo impuesto por Mario sólo lo pudo seguir Guillem (de Castejón de Sos) , quedándonos Pablo y yo unos metros rezagados. Seguimos así hasta coronar la cima, la distancia entre los dos primeros y nosotros había aumentado. Cuando de repente, ya en la cima, Pablo se detiene en el avituallamiento que la organización había preparado amablemente, dejándome sólo ante el peligro. Sin pensármelo dos veces me lanzo a por el descenso dejando atrás a Pablo, que ve como pierde su oportunidad de quedar por delante. En cabeza de carrera, ya inalcanzables para mí, marchaban Mario Y Guillem, los cuales se disputaron la victoria en un ajustado final, que ganó Guillem en el último tramo de la carrera.
En definitiva, gran carrera de Mario, que demuestra su gran potencial para el deporte con tan sólo 15 años, y que puso las cosas muy difíciles a su rival. En lo personal, contentísimo con el 3º puesto, con más valor si cabe debido a problemas respiratorios, y  por delante de un Pablo Nerín muy fuerte, que pecó de cierta  inexperiencia en competición, pero que seguro le sirve para futuras carreras.
Nuestras chicas Maje y Anna, también hicieron una buena carrera, con una Maje que tras un mes de inactividad, consiguió hacer 2ª en categoría femenina. 
                En cuanto a la organización de la carrera un sobresaliente, con el circuito marcado perfectamente, gran número de voluntarios, avituallamiento durante la carrera y gran avituallamiento final con jamón, pan con tomate y embutidos  en abundancia. Tampoco faltó una buena clausura de la prueba con la correspondiente entrega de premios.
                Esperemos que esto sea el inicio de una gran carrera, que no dudamos que así será gracias a la ilusión y ganas de nuestros compañeros del CEV.

Los resultados de los nuestros fueron los siguientes:

Categoría Masculina Absoluta:
Mario Turrión Daura…………. 2º …………. 24´12” (a 22” del 1º)
Alejandro Asensio ……………. 3º ………….  24´50”
Categoría Femenina Absoluta:
Maje Rodriguez…………………. 2ª …………. 33´42”  ( a 3´48” de la 1ª y 28 de la general)
Anna Manyá ……………………… 5ª ………… 40´00”  ( posición 46 de la general)


GRAN FONDO INTERNACIONAL SIETE AGUAS 18-08-2012

Aprofitant a nostra estada a La Puebla de Valverde, poble de l'Anna, a la província de Teruel, ens vam apropar a Siete Aguas, poble de la Comunitat Valenciana on es disputa una de les proves més dures de l'Estat. I no ho dic jo, ja que en una entrevista al corredor Chema Martínez, li van preguntar que digués una de les curses més dures d'Espanya i va dir "Gran Fondo de Siete Aguas", i no per la distància, ja que son 15 km, sino per la duresa del recorregut amb uns desnivells més que importants. Mireu...



Bé, així que acompanyats per dos amics Valencians, Fernando i Ismael, dos bons companys i grans persones, ens vam dirigir a Siete Aguas a donar tot el que podíem donar.
Cursa més que recomanable, per la duresa i per l'ambient, ja que TOT el poble surt al carrer amb cadires a animar als corredors, ESPECTACULAR! Ambientàs de cursa i uns avituallaments on hi havia més de 20 persones en filera preocupats pels corredors. Cursa de les que s'aprenen coses com a organitzador...
Destacar també el gran nivell dels participants, on tot i el desnivell comentat, els primers corredors s'apropaven a la mitja de 3'/km, bestial...
Respecte als temps de cursa, personalment molt content pel resultat ja que no estic acostumat a fer tants kms i molt content per tenir a la dona i als amics fent el que mes ens agrada, ESPORT.
El resultats de l'Anna i meu van ser els següents d'entre els 1312 finishers:

Pos.144. Tito Pueyo - 1h07'19" (pos.46 de la categoria)
Pos.508. Anna Saura - 1h16'26" (pos.10 de la categoria)

Podeu veure tots els resultats a http://gfisieteaguas.es/noticias/?page_id=401


NON STOP CASTEJÓN DE SOS 01-09-2012

Gran jornada de BTT la viscuda el dia 1 de setembre. Non Stop organitzada per Aramonbike conjuntament amb l'Ajuntament de Castejón de Sos on hi havia 3 circuits a elegir: LITE (40 km), SILVER (70km) i PRO (110 km)
Més de 250 corredors van pendre la sortida en un dia amb més fred de l'habitual amb temperatures properes als 0ºc.
Destacar la bona participació dels nostres ocupant en les 3 distàncies molt bones posicions.
En la LITE, destacar la proesa d'en Mario trencant a 18 km de l'arribada el sillín i fer aquests km de peu amb el sillín a la mà. Tot i això, va ocupar la 3ª plaça de la general.
En la SILVER, destacar la millora important de l'Àngel Porté ocupant la 12ª plaça de la general i la mala sort d'en Roberto petant la roda a mig recorregut del circuit quan anava molt bé i en la PRO destacar la 15ª posició d'en David Gensana tot i els problemes mecànics amb la bicicleta i el cansament acumulat per les tasques del muntatge de la cursa la setmana anterior.
Per tant, nivell que augmenta dia rere dia a les files del club i que motiva el seguir millorant per disfrutar al màxim.
Els resultats dels nostres en les diferents distàncies van ser els següents:

LITE (70 finishers)

Pos.3. Mario Turrión - 2h19'04"

SILVER (47 finishers)

Pos.12. Àngel Porté - 5h07'18"
Pos.15. Gerard Subirà - 5h18'56"
Pos.23. Rogelio Flores - 6h00'11"
Pos.24. Percha - 6h01'57"
Pos.29. Cesar Alonso - 6h15'39"
Roberto Garzón - Retirat per problemes mecànics amb la bicicleta.

PRO (111 finishers)

Pos.15. David Gensana - 6h15'54"
Pos.73. Pepe Porté - 7h52'15"

Tots els resultats i fotografies a 
http://www.aramonbike.com/es/rutas/8/ARAMONBIKE%20BPro%20Non%20Stop/


TRIATLÓ DE LA PINEDA 02-09-2012

Primera edició del triatló de la Pineda de BTT on van debutar els nostres companys Eli i Chechu. Enhorabona als dos!!! Segur que no serà la última!!! Aquí us deixo la crònica d'en Chechu:

Dia gris i amb aire, no són les condicions ideals per fer un triatló a la platja per uns novatos com nosaltres. Encara així ens plantem a La Pineda amb molta il•lusió, muntem les bicis i anem a deixar les coses al box, menys mal que veiem participants novatillos com nosaltres.

Línia de sortida, bandera groga, 200 participants i sense tenir gaire clar el recorregut de la natació anem a l'aigua, 2 onades i la mar ja em deixa clar qui mana. Entre crol i braça anem fent els 300 metres tot i així és una experiència nadar amb tanta gent, colzes i puntades constants, però et reconforta aixecar el cap i veure que no estàs sol, que com tu també hi ha gent que li costa. Arribant a terra faig 2 intents de tocar a terra nuls i a la tercera pam! toquem a terra, ara ens fiquem a corre, 2 passes i penso pardillo, prou en tinc a sortir sense perdre l’equilibri. 
Al box em preparo per la bici, miro al voltant i encara veig bicis, penso que almenys no sóc l’últim. Ja veig que l’Eli surt de l'aigua i podria fer pitjor cara, li dono ànims i enfilo amb la bici, són 2 voltes a un circuit de 5km mixte, vistes espectaculars, sol hi ha un tramet tècnic i per sort el dia anterior l'havíem anat a veure i ja sabíem el que ens trobaríem. A meitat de la primera volta em trobo a l’Eli i la veritat que més blanca no podia estar, però va apretant. Segona volta, encara escupeixo aigua del mar i ja es veu gent que abandona per errades mecàniques de la bici, em torno a trobar a l’Eli i ja fa millor cara i em va retallant temps.
Per últim 3.5 km corrent pel passeig, jo ja sóc un cadàver i agafo un ritmet tranquil per poder acabar, al ser un recorregut que et vas creuant amb els altres participants l’Eli ja em localitza i poc a poc apreta fins a agafar-me a l'arribada i fem l'entrada triomfal junts.

Sensacions bastant positives per part dels dos. La natació tenim molt clar que és durilla, sobretot havent començat fa molt poc a nadar. Però realment, aquelles sensacions d’entrar al box i canviar d’una disciplina a una altra, l’ambient que es crea i la satisfacció final són molt i molt gratificants.











No hay comentarios: